Astigmatizam

 
Astigmatizam je problem s vidom uglavno uzrokovan "nepravilnom zakrivljenošću rožnice", npr. rožnica je ovalnog oblika umjesto kružnog.

Osobe s astigmatizmom imaju neprecizan vid na blizu i daljinu. Njihov periferni vid je nejasan i ne mogu jasno raspoznavati određene oblike i detalje ili jasno vidjeti kontrast između horizontalnih, vertikalnih i zaobljenih linija.

Astigmatizam može biti kombiniran s drugim problemima vada kao što su miopija, hiperopija ili prezbiopija.

Astigmatizam je uobičajen kod djece i može imati negativan utjecaj na uspjeh u školi obzirom da uzrokuje zabunu između slova i brojki.

 

Astigmatizam se korigira pomoću cilindričnih leća (zaobljenošću leća i promjenljivom debljinom na rubovima). Ove leće dizajnirane su tako da kompenziraju defekt rožnice i korigiraju osi astigmatizma. Što je astigmatizam veći, razlika u debljini leće na rubovima je veća.

Rješenja za astigmatizam

Kao rješenje za astigmatizam, Essilor vam nudi izuzetno lagane i nevjerojatno ravne leće. Nestali su dani debelih i teških leća - svoje naočale ćete nositi sa zadovoljstvom.

Za slabi i srednji astigmatizam:
    • Essilor Stylis leće: tanke i estetski privlačne
    • Essilor Ormix leće: kvalitetne i udobne
    • Essilor Airwear: otporne i sigurne
Za visoki astigmatizam:
    • Essilor Lineis: pouzdane i udobne
​Za prezbiope i osobe s astigmatizmom:

​​​Najbolje rješenje za vaš vid su Varilux progresivne leće iz Essilor-a, One korigiraju vaš astigmatizam i dopuštaju vam da uživate u svim aktivnostima pružajući vam savršen vid na svim udaljenostima.​
Loading...

ADRESA

ONLINE SERVIS