Miopija je problem vida uzrokovana "predugim" okom, što znači da je udaljenost između rožnice i mrežnice prevelika. U takvim slučajevima slika se formira ispred mrežnice što znači da miopi imaju problema s gledanjem predmeta na većoj udaljenosti a ne bližih. Što je osoba kratkovidnija više se mora približiti objektu da bi vidjela jasnije.

 

Miopija može biti korigirana različitim lećama npr. lećama koje su tanje u centru a deblje na rubovima. Ove leće se također nazivaju negativne ili konkavne leće. Dizajnirane su tako da pomaknu fokus slike na mrežnicu i tako osiguraju pravilan vid.

Što je veći stupanj miopije, leće su teže i na rubovima deblje, što je neprivlačno i neudobno također sužava izbor okvira.

Rješenja za miope

Kao rješenje za miopiju Essilor vam može ponuditi jako lagane leće sa smanjenom debljinom na rubu. Prošla su vremena debelih i teških leća - sada možete uživati noseći svoje naočale koje naglašavaju vaš izgled!

Za slabe i srednje miope:
    • Essilor Stylis leće: tanke i estetski privlačne​
    • Essilor Ormix leće: kvalitetne i udobne
    • Essilor Airwear: otporne i sigurne
Za visoke miope:
    • Essilro Lineis: pouzdane i udobne
Za miope i prezbiope:

​Najbolje riješenje za vaš vid su Varilux progresivne leće iz Essilor-a. One korigiraju vašu miopiju i dopušaju vam da nesmetano uživate u svim aktivnostima pružajući savršen vid na svim udaljenostima: blizini, daljini i srednjoj udaljenosti.​
Loading...

ADRESA

ONLINE SERVIS