Prezbiopija

 
Imate li problema s čitanjem sitnih slova? Ruke su vam postale "prekratke" kada trebate raditi nešto što zahtjeva vid na blizinu?

Riječ je o prezbiopiji, prirodnom procesu starenja oka koje se događa gotovo svima oko 45. godine života. Oko gubi na fleksibilnosti zbog čega teže fokusira objekte.  Tijekom vremena očna leća gubi elastičnost tj. sposobnost da fokusira predmete. Ovaj fenomen može se usporediti sa auto-fokusom objektiva kamere koja ne fokusira sliku na ispravan način. Ne korigiranje ovog stanja ne usporava pojavu prezbiopije, ali dovodi do naprezanja i umora oka. Zbog toga je bolje korigirati prezbiopiju čim se uoče prvi znakovi i olakšati svakodnevno obavljanje aktivnosti.
​​​
Essilor LongArm Newspaper FIN low.jpgRješenja za prezbiope

 


Varilux progresivne leće su optimalno rješenje za problem s prezbiopijom. Varilux leće dizajnirane su kako bi vratile jasan i točan vid na svim udaljenostima, bez stalnog mijenjanja naočala. Gornji dio leće služi za gledanje na daljinu, centralni dio služi za vid na srednjoj udalljenosti i donji dio za vid na blizu.

Više informacija o Varil​​​ux rasponu potražite ovdje.​ ​

Loading...

ADRESA

ONLINE SERVIS