Najčešći problemi s očima

ŠTO JE HIPEROPIJA?

Podijeli

Uzrok hiperopije je uglavnom "kratko oko", što znači da udaljenost između rožnice i mrežnice nije dovoljno velika. U takvim slučajevima slika se formira iza mrežnice. To znači da hiperopi bolje vide udaljene predmete nego one bliže. Jasan vid se može postići koristeći prisilnu akomodaciju što je dugoročno zamorno. Ovaj problem često je pračen osjećajem napetog, umornog oka.

Hiperopija se korigira koristeći konvergentne leće (tanje na rubu i deblje u centru). Ove leće poznate su i  kao pozitivne ili konveksne.

Dizajnirane su da pomaknu sliku na mrežnicu i poboljšaju vid na blizu. Što je hiperopija veća, leće su teže i deblje u centru.

Hiperopija

RJEŠENJA ZA HIPEROPE

Kao rješenje za hiperope, Essilor vam nudi ravne leće koje su izuzetno lagane i tanke u centru. Nestali su dani debelih i teških leća: svoje naočale nosit ćete sa zadovoljstvom.

Za slabe i srednje hiperope:

  • Essilor Stylis leće: tanke i estetski privlačne
  • Essilor Ormix leće: kvalitetne i udobne
  • Essilor Airwear: otporne i sigurne
Cura hiperop

Za hiperope i prezbiope:

Najbolje rješenje za vaš vid su Varilux progresivne leće iz Essilor-a, One korigiraju vašu hiperopiju i dopuštaju vam da uživate u svim aktivnostima pružajući vam savršen vid na svim udaljenostima.​

Za hiperope i prezbiope