Vaš život i oči

3 GLAVNA RAZLOGA ZA ODABIR POLARIZIRANIH LEĆA ZA VAŠE LJETNE PRAZNIKE

Share on

Polarizirane su leće jedinstvena vrsta zaštitnih naočala za sunce koje nude istinsku korist za održavanje zdravog vida. Ako ste u potrazi za novim parom sunčanih naočala za ovogodišnje ljetne praznike, razmislite o tome da pogledate par polariziranih leća.

Prednosti nošenja polariziranih leća

Kad govorimo o odabiru sunčanih naočala, potrebno je obratiti pozornost na mnoge različite značajke. One uključuju sve, od estetskog izgleda okvira do udobnosti za nošenje, ali tu je i važna značajka kvalitete UV zaštite.

Često se kaže da su polarizirane leće korisne za aktivnosti kao što su vožnja i sportovi na vodi. To nas dovodi do 1. razloga za odabir polariziranih leća.

osobe nosijo polarizirane leće

1. razlog: smanjenje odsjaja

Glavna značajka koja razlikuje polarizirane leće od uobičajenih sunčanih naočala je mogućnost smanjenja odsjaja. Odbljesak je uzrokovan reflektirajućim sunčevim zrakama koje se odbijaju od ravnih površina, a mogu se reflektirati u vaše oči i uzrokovati ozbiljnu nelagodu. Ravne površine mogu uključivati vašu ploču s instrumentima, ostale automobile, cestu ili vodu. Rezultat je zasljepljujući odsjaj koji može negativno utjecati na aktivnosti kao što su vožnja, ribolov ili jedrenje. Uobičajene sunčane naočale smanjit će svjetlinu, ali nisu dizajnirane za borbu protiv odsjaja.

osobe nosijo mirror leće

Polarizirane leće mogu filtrirati intenzivan odsjaj uzrokovan reflektiranim svjetlom. To rezultira većom udobnošću za nošenje i poboljšanom zaštitom za vaše oči. Budući da je vrlo vjerojatno da će vaše ljeto negdje usput uključivati i jaku svjetlost, polarizirane
leće mogu biti odličan izbor.

2. razlog: UV zaštita

UV zaštita vaših očiju jednako je važna kao i zaštita vaše kože. Polarizirane leće tvrtke Essilor nude najvišu razinu UV zaštite unutar našeg asortimana, u kombinaciji s premazom Crizal.

Pretjerano izlaganje UV svjetlu povezano je s očnim bolestima poput katarakte. (1) Ovaj rizik možete smanjiti nošenjem UV zaštitnih naočala.

3. razlog: stil

osobe nosijo Xperio polariziraneleće

Zaštitite se sa stilom! Funkcionalne sunčane naočale ne moraju biti dosadne. Xperio polarizirane leće dolaze u različitim bojama i zrcalnim završnim obradama tako da i dalje možete nositi najnovije stilove i modne trendove, istodobno štiteći vaš vid. Legendarne boje; smeđa, siva i sivo-zelena omogućuju poboljšanu percepciju boja i ponudu modernih boja; Blue Ink, Blue Purple, Blue Sky i Violet omogućuju vam da istaknete svoj novi izgled, a pritom povećavate vizualnu udobnost.

Posjetite vašeg lokalnog optičara već danas kako biste saznali više o tehnologiji Xperio Polarised.