Vaš život i oči 3 min Vrijeme čitanja

BRINITE O ZDRAVLJU SVOJIH OČIJU

Podijeli

Mi, ljudska bića oduvijek se prilagođavamo promjenama koje nastaju oko nas. Kako bismo spriječili oštećenje očiju, važno ih je zaštititi, zato se moramo naučiti prilagoditi novom načinu života.

Zdravlje oka i novi način života

Trenutna globalna zdravstvena kriza je u potpunosti promijenila vrijeme koje provodimo ispred ekrana. S ograničenim fizičkim kontaktom, sva naša komunikacija, i društvena i poslovna, sada se uglavnom odvija putem ekrana. Međutim, plavo svjetlo ovih uređaja štetno je za naše oči.

zena i muskarac ispred TV

Kako bismo spriječili oštećenje očiju, važno ih je zaštititi, zato se moramo naučiti prilagoditi novom načinu života.

Od jutra do mraka fokusirani smo na svoje mobitele, tablete, računala i televizore. S obzirom da više vremena provodimo kod kuće, fokusirani smo na ekrane cijeli dan, što može uzrokovati probleme poput napetosti u vratu, lošeg držanja ili umora očiju.

5 NAČINA DA SAČUVAMO ZDRAVLJE OKA

Možete zaštititi svoj vid i smanjiti rizik od problema s vidom na nekoliko načina. Opuštate li oči kao što opuštate um i tijelo nakon dugog dana ispred digitalnih ekrana?

Otkrijte nekoliko Essilorovih savjeta za brigu o vašem vidu:

  • Razmislite o pravilu 20-20-20 tijekom cijelog dana. Svakih 20 minuta gledajte 20 sekundi u nešto udaljeno 20 stopa (6 m).
  • Osigurajte barem 2 sata dnevno prirodno svjetlo za oči
  • Držite digitalne ekrane na pravilnoj udaljenosti
  • Isključite svoje ekrane barem sat vremena prije spavanja
  • REDOVITO PREGLEDAVAJTE SVOJ VID

Prevencija je najbolji lijek za zdravlje

Međutim, na raspolaganju su i dugoročna rješenja koja štite vase oči od dulje uporabe zaslona. Eyezen leće su leće dizajnirane kao bi smanjile naprezanja očiju. Dakle, ako radite na prijenosnom računalu, sudjelujete u videopozivu ili igrate video igrice, zaštitite svoje oči i osigurate dobar vid s odgovarajućim naočalama. Pitajte svog optičara za Eyezen leće.

djevojka-ispred-racunala

Eyezen® leće dizajnirane su za opuštanje i zaštitu očiju od svih vaših vizualnih aktivnosti, uključujući i  dio života koji provodimo na društvenim mrežama, tako da možete biti spremni za različite izazove vida s kojima se susrećete cijeli dan.

Djeca također provode puno više vremena ispred ekrana, uz online školu i mnoge igre na ekranu. Stoga je važno zaštititi dječje oči, pogotovo jer se još razvijaju. Jednako kao što razmišljamo o zaštiti očiju kod odraslih, roditelji prirodno razmišljaju o zaštiti očiju svoje djece od štetnog plavog svjetla.

Moglo bi vas zanimati!

Vaš život i oči 3 min Vrijeme čitanja

ZAŠTITA OČIJU ZA VRIJEME PANDEMIJE

Ljudski organizam različito reagira na viruse, ovisno o osjetljivosti i stanju svakog pojedinca. Zato je od izuzetne važnosti pridržavati se pravilnih mjera zaštite kako bi ostali sigurni i zdravi.

Vaš život i oči 5 min Vrijeme čitanja

Kako ograničiti vrijeme provedeno ispred ekrana

Usporite malo sa svojim digitalnim životom i dajte očima da predahnu od štetnog plavog svjetla s ekrana. S obzirom da plavo svjetlo ima utjecaj na ritam spavanja i buđenja, pretjerana uporaba ekrana može dovesti do problema sa snom.