Vaš život i oči 2 min Vrijeme čitanja

(Do)živite dobro svjetlo uz naočale za sve svjetlosne uvjete

Podijeli

Svjetlost je svuda oko nas i ona je neophodna za naše zdravlje i dobrobit. Međutim, neka svjetla mogu biti štetna uzrokujući umor i naprezanje očiju, a mogu utjecati i na naše raspoloženje, čak i spavanje. Zaštita od takve vrste svjetla je neophodna, a kroz zadnju godinu, u vrijeme pandemije uslijed koje provodimo puno više vremena ispred ekran digitalnih uređaja, se osobito pojačala.

Inteligentne naočale za svaki dan

Jeste li i vi osvijestili koliko ste osjetljivi na svjetlo? Mrštite se, trepćete, okrećete glavu ne samo od sunčevog svjetla nego i onog s ekrana digitalnih uređaja?! Kad još tomu dodamo izrazitu štetnost ultra plavo-ljubičastog svjetlo koje emitiraju digitalni uređaji, jasno je koliko je zaštita naših očiju neophodna.

Vjerujemo da je većina nas pristalica brzih i inteligentnih rješenja. Upravo takve su fotoosjetljive naočalne leće („dioptrijska stakla“) Transitions®. Kao što im sam naziv govori, one se prilagođavaju u tranzitu ili pokretu. Iz prozirnih u zatamnjene i sve međufaze, ovisno o vanjskim uvjetima.

Suvremena tehnologija u službi jasnog vida i zaštite očiju

Radi jedinstvene tehnologije i svojstva materijala, Transitions® naočalne leće se brzo prilagođavaju i aktiviraju pod utjecajem temperaturnih i svjetlosnih uvjeta. One paralelno blokiraju UV zrake i štite oko od štetnog ultra plavo-ljubičastog svjetla. Kvalitetna su zaštita od bliještanja i štetnog djelovanja svjetla, istovremeno zadržavajući optimalan balans između jasnog vida i količine zatamnjenja.

Automatski se prilagođavajući promjenjivom svjetlu, Transitions® leće potamne kad su na otvorenom i vraćaju se natrag u prozirno stanje kad ste u zatvorenom.

Uz optimalnu dioptriju, odaberite i svoju boju

Transitions® naočalne leće su dostupne u svim dioptrijama, kao jednojakosne i progresivne, a kako bi što bolje upotpunile vaš stil u ponudi je 7 boja: klasična smeđa, siva i grafitno-zelena, moderna safir, amber, ametist i emerald.

Uz odabran okvir vaše dioptrijske naočale mogu biti i vaš najbolji modni dodatak jer imaju moć u potpunosti promijeniti vizuru vašeg lica, a u pravilnom usklađivanju boje okvira i boje naočalnih leća, rado će vam pomoći svaki stručnjak za brigu o dobrom vidu.

Transitions®  Signature naočalne leće nove generacije GEN 8 savršeno su rješenje za dobar i zaštićen vid kroz cijeli dan, u svim svjetlosnim uvjetima. Brže se aktiviraju i vraćaju u prozirno stanje te su tamnije od prethodnih generacija.

Transitions nude uvijek uključenu zaštitu, u zatvorenom i na otvoreno , jer blokiraju 100% UV zrake i pomažu u filtriranju štetnog plavog svjetla.

Moglo bi vas zanimati!

Vaš život i oči

PO ČEMU SE POLARIZIRANE LEĆE RAZLIKUJU OD UOBIČAJENIH SUNČANIH NAOČALA

Zaštita očiju od sunca ključna je za održavanje zdravog vida smanjenjem rizika od očnih bolesti poput katarakte. Sunčane naočale jedan su od najboljih načina da zaštitite svoj vid, kao i da ostanete izvan izravnog sunca kada je to moguće. Međutim, postoji toliko mogućnosti kada je riječ o lećama za zaštitu od sunca da je teško znati koje su pravi izbor za vaš životni stil.

Vaš život i oči

KAKO POSTIĆI BOLJE ZDRAVLJE OČIJU

Zdravlje vaših očiju jednako je važno kao i zdravlje vašeg tijela. Pazite na zube tako da ih četkate i posjećujete stomatologa, a na kožu pazite pranjem lica; zašto se onda ne biste brinuli i o svojim očima?