Vaš život i oči 3 min Vrijeme čitanja

KAKO SPRIJEČITI ZAMAGLJIVANJE NAOČALA

Podijeli

U trenutnoj situaciji maske za lice su postale neizbježan dodatak svakog izlaska izvan svog doma, za vlastitu dobrobit kao i za dobrobit ljudi oko vas. Svjetska zdravstvena organizacija i stručnjaci preporučuju nošenje maski jer one mogu obuzdati širenje korona virusa. Međutim nošenje maski istovremeno donosi i neke neugodnosti među kojima su zamagljenje naočale. Što možemo učiniti da to spriječimo?

ZAŠTO SE VAŠE NAOČALE ZAMAGLJUJU?

To se događa zbog kombinacije topline vašeg tijela i protoka okolnog zraka. Kad nosite masku za lice, izdišete topli zrak koji uglavnom prolazi kroz gornji dio maske i zamagljuje naočale.

Vaš topli dah dolazi u dodir s hladnijom površinom leće što uzrokuje efekt magle i otežava vidljivost.

muskarac i zamagljene naocale

KAKO SPRIJEČITI OVU POJAVU?

Postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete poduzeti kako bi izbjegli zamagljivanje vaših naočala kad god nosite masku. 

  1. Osigurati da maska dobro prijanja na vaše lice dobar je početak. Što je maska bolje priljubljena u gornjem dijelu potiče se prolaz zraka prema bočnim i donjoj strani maske.
  2. Namjestite naočale tako da budu malo dalje od vašeg lica; to dopušta protok zraka umjesto da ostane zarobljen između lica i leća.
  3. Jedan od najefikasnijih načina i dugotrajno rješenje je investiranje u naočalne leće koje na sebi imaju sloj koji štiti od zamagljivanja.

PREDSTAVLJAMO OPTIFOG NAOČALNE LEĆE

Zahvaljujući ekskluzivnoj Optifog tehnolgiji dobit ćete naočale kod kojih je zamagljivanje svedeno na minimum. Ovaj jedinstveni sistem koristi dvije patentirane tehnologije; Optifog sloj koji se nalazi na naočalnim lećama i krpice za brisanje s molekulama protiv zamagljivanja koje aktiviraju navedeni sloj.

Primjena je jako jednostavna, svako jutro obrišete svoje naočalne leće pametnom krpicom kako bi spriječili njihovo zamagljivanje tijekom dana. Ukoliko učestalo nosite masku, Optifog naočalne leće pomoći će vam da vratite jasnoću vida spriječavajući kondenzaciju kapljica vode koje ometaju vaš vid.

Žena nosi masku za lice i leće s prozirnim naočalama zahvaljujući optifog premazu leća.

Optifog leće imaju još dodatnih prednosti koje osiguravaju vaš jasan vid: štite oči od štetnih UV zraka, smanjuju refleksiju svjetla što doprinosi kvalitetnijoj slici, smanjuju prijanjanje prašine te štite od ogrebotina. Sve navedeno pridonjet će boljem i kvalitetnijem vidu.

Štiteći sebe i druge od korona virusa, nemojte raditi kompromise vezane za kvalitetu svog vida. Optifog naočalne leće su efikasno rješenje za jasan vid i za vrijeme nošenja maske.

Moglo bi vas zanimati!

Vaš život i oči 3 min Vrijeme čitanja

ZAŠTITA OČIJU ZA VRIJEME PANDEMIJE

Ljudski organizam različito reagira na viruse, ovisno o osjetljivosti i stanju svakog pojedinca. Zato je od izuzetne važnosti pridržavati se pravilnih mjera zaštite kako bi ostali sigurni i zdravi.

Vaš život i oči

KAKO POSTIĆI BOLJE ZDRAVLJE OČIJU

Zdravlje vaših očiju jednako je važno kao i zdravlje vašeg tijela. Pazite na zube tako da ih četkate i posjećujete stomatologa, a na kožu pazite pranjem lica; zašto se onda ne biste brinuli i o svojim očima?

Vaš život i oči 5 min Vrijeme čitanja

Kako ograničiti vrijeme provedeno ispred ekrana

Usporite malo sa svojim digitalnim životom i dajte očima da predahnu od štetnog plavog svjetla s ekrana. S obzirom da plavo svjetlo ima utjecaj na ritam spavanja i buđenja, pretjerana uporaba ekrana može dovesti do problema sa snom.